Om Byens Egen Bil

Med Gl. Rye Brugsforenings nye delebilsprojekt, Byens Egen Bil, findes der nu - for vist nok første gang nogensinde - en brugsforening, som tilbyder sine medlemmer at abonnere på en delebil.

Baggrund

Den kollektive trafik til og fra Gl. Rye er ikke voldsomt udviklet nu om dage - og bliver det formentlig aldrig igen. Mange familier har et transportbehov, der overstiger en enkelt bil - men som måske ikke helt rækker til anskaffelse af bil nr. to. Løsning: En delebil.

Projektet

Initiativtager Ole Jeppesen fandt to hovedsamarbejdspartnere, Sydbyens Auto (leasing af bil) og Dagli'Brugsen Gl. Rye (administrativt fixpunkt og støttemuligheder via Coops Medlemsinnovationspulje) - samt seks sponsorer (fire lokale og to eksterne). Hertil kom seks medlemshusstande med i alt 10 "chauffører".

År 1 = Dannelsesrejsen

De deltagende husstande har sagt ja til at binde sig for hele det første år. På den måde kan vi i ro og mag blive klogere på kørselsmønstre, økonomiens bæredygtighed - og sondere terrænet med hensyn til, om der skal en bil mere på vejen. Og hvem ved, måske skal vi en skønne dag køre i elbiler...

Kontakt gerne Ole Jeppesen for yderligere oplysninger: mail@olejeppesen.dk