Om Byens Egen Bil

Med Gl. Rye Brugsforenings delebilsordning, Byens Egen Bil, findes der nu - for vist nok første gang nogensinde - en brugsforening, som tilbyder sine medlemmer at abonnere på en delebil.

Baggrund

Den kollektive trafik til og fra Gl. Rye er ikke voldsomt udviklet nu om dage - og bliver det formentlig aldrig igen. Mange familier har et transportbehov, der overstiger en enkelt bil - men som måske ikke helt rækker til anskaffelse af bil nr. to. Løsning: En delebil.

Projektet

Vi har fundet to hovedsamarbejdspartnere, nemlig Sydbyens Auto (leasing af bil + service) og Dagli'Brugsen Gl. Rye (administrativt fixpunkt og støttemuligheder via Coops Medlemsinnovationspulje) - samt syv sponsorer (fem lokale og to eksterne). Hertil kommer pt. 15 medlemshusstande med i alt 20 "chauffører".

Vi har to biler til rådighed. En benzin-Skoda og en elektrisk Skoda. De bor ved Dagli'Brugsen, hvor elbilen også har sin ladestander.

En dannelsesrejse

Byens Egen Bil kan nu i ro og mag blive klogere på lokale kørselsmønstre, økonomiens bæredygtighed - og sondere terrænet med hensyn til, om der engang skal flere biler på vejen. Forhåbentlig elbiler...

Kontakt gerne Ole Jeppesen for yderligere oplysninger: mail@olejeppesen.dk 

Medlemsvilkår for delebilsordningen

Du kan læse vilkårene her: Vilkår.pdf